Skip to content Skip to footer

Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Cada vegada són més els vehicles 100% elèctrics o híbrids endollables que circulen per les nostres carreteres. I cada vegada són més els punts de recàrrega que es poden trobar.Un punt de recàrrega és una instal·lació connectada al subministrament elèctric que serveix perquè un cotxe elèctric obtingui l’energia que necessita per a circular. Més senzill: és com l’assortidor de la gasolinera, però en lloc de dièsel o gasolina el que subministra és l’electricitat.

En funció de la quantitat de la potència que poden arribar a subministrar existeixen diferents tipus de càrrega:
  • Càrrega lenta (5-8 hores): Es tracta de la manera més freqüent de carregar els cotxes elèctrics. És una recàrrega a baixa potència que pot realitzar-se en estacions domèstiques o en les instal·lades en llocs de treball o centres comercials.
  • Càrrega semiràpida (menys de 3 hores): És la que solen oferir els punts de recàrrega situats en llocs com a supermercats o pàrquings públics i que cada vegada són més habituals.
  • Càrrega ràpida (15-30 minuts): són pocs els punts de recàrrega d’aquest tipus que es poden trobar, ja que requereixen una instal·lació molt específica. Cal tenir present que com més ràpida sigui la càrrega, major serà el preu.

Un dels grans reptes de la mobilitat elèctrica a Espanya és crear una xarxa de recàrrega de qualitat que permeti recórrer la Península sense por a l’autonomia. Fabricants de vehicles elèctrics i energètiques treballen a l’una per a aconseguir aquest objectiu.

A més, l’ajuda del Govern Moves III també recau en els punts de recàrrega. Els contribuents podran deduir el 15% per a la instal·lació de sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics. La base màxima anual d’aquesta deducció és de 4.000 euros anuals.

Si estàs pensant a passar-te al vehicle elèctric o híbrid, en Mienerg trobaràs el millor servei del mercat per a realitzar la teva instal·lació de punts de recàrrega. D’aquesta manera, podràs començar a estalviar en les teves despeses mensuals, alhora que contribueixes al medi ambient.

A més, gràcies a l’App de Mienerg, podràs controlar les sessions de càrrega, veure els consums anteriors, configurar el carregador (activar o desactivar) i altres serveis.

No esperis més, fes el canvi!

Skip to content