Skip to content Skip to footer

Quin és el millor moment per a instal·lar plaques solars?

Espanya, sense cap dubte, és un dels països de la Unió Europea que rep més hores de sol. Aquest abundant recurs solar converteix a l’energia fotovoltaica en l’opció més rendible al país a causa del seu potencial solar.

Encara que la quantitat d’hores de sol varia al llarg de l’any a Espanya, els mesos de major lluminositat coincideixen amb l’època que la radiació solar és més intensa, especialment durant l’estiu, des de principis fins a mitjan estació estival, aproximadament entre el 21 de juny i el 21 d’agost.

L’impacte de les estacions en la producció d’energia solar

Si bé és cert que les plaques solars operen de manera més efectiva quan estan exposades a la llum solar, no necessàriament depenen de les altes temperatures. Per això, l’estiu i la tardor solen ser els períodes en els quals les plaques aconsegueixen el seu màxim rendiment, a causa de la major quantitat d’hores de sol. La cúspide de la producció sol ocórrer a la tardor, ja que la temperatura òptima per a generar energia amb les plaques solars se situa al voltant dels 25 graus centígrads.

Durant la primavera, l’augment de les hores de sol ofereix una oportunitat per a augmentar la producció d’energia. A l’hivern, les temperatures suaus pròpies del clima mediterrani continuen afavorint la producció d’energia, encara que les hores de llum siguin menors.

La instal·lació de plaques solars és una inversió que s’amortitza en menys de 5 anys. Per tant, qualsevol moment de l’any és adequat per a passar-se a l’autoconsum. A més, els excedents dels dies d’alt rendiment poden compensar els de menor rendiment.

Aprofitar l’estiu per a generar excedents i instal·lar plaques solars

L’estiu ofereix l’oportunitat de generar excedents d’energia, la qual cosa pot resultar en una compensació econòmica per part de les companyies elèctriques. Aquestes estan obligades a pagar per l’energia abocada en la xarxa.

L’estiu es presenta com un bon moment per a instal·lar plaques solars, ja que es poden aprofitar les abundants hores de sol. Així, quan arribi la tardor (època de pics de producció), la instal·lació estarà llesta per a proveir-nos d’energia per a les nostres necessitats diàries.

Si decideixes fer el pas cap a l’autoconsum, en Mienerg t’oferim assessorament  complet. Des de l’anàlisi inicial del teu cas fins a la instal·lació, passant per l’elaboració d’un pressupost adaptat a les teves necessitats.

Leave a comment

Skip to content